Sinappinen uunilohi

Meidän perhe syö aivan liian vähän kalaa, vaikka se maistuu hyvälle ja on helppo valmistaa. Tällä kertaa kävin hakemassa inspiraatiota sinappisen uunilohen tekoon Kalaneuvoksen sivulta ja sieltä löytyi tämä herkullinen sinappisen uunilohen ohje: https://kalaneuvos.fi/reseptit/uunilohi/

Meidän toteutus uunilohesta tehtiin alkuperäistä ohjetta mukaillen, koska halusin hyödyntää niitä mausteita mitä löytyy kotoa ja voi olla, etten muistanut ostaa kaikkea kaupasta 😉 Mutta onneksi eihän se ole niin justiinsa!

Sinappinen uunilohi

Valmistusaika puolisen tuntia
Neljälle nälkäiselle syöjälle

Tarvitset
Sopivan kokoisen lohifileen, meillä reilun kilon pötkylä
3 rkl Dijon-sinappia
2 rkl hunajaa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
muutama turaus sitruunamehua
muutama ripaus suolaa
muutama ripaus pippuria

Alkuperäistä ohjetta mukaillen sekoittelin sinapin, hunajan ja pieneksi pilkotun valkosipulin keskenään sekaisin ja turistelin sekaan sitruunamehua. Laitoin lohifileen leivinpaperilla vuoratulle uunipellille nahkapuoli alaspäin. Ripottelin sen päälle suolaa ja kaapista löytynyttä pippurikoitusta. Lopuksi sudin pintaan sinappihunajasoosin.

Paistoin lohta 175 asteisessa uunissa 20 minuuttia, sitten nostettiin asteet 200 asteeseen, käännettiin uunin grillivastukset päälle ja annettiin olla vielä noin 10 minuuttia.

Muuten niin tiukka dijon miedontuu uunissa joten ensi kerralla täytyy laittaa pintaan dijonia, jossa on siemenet mukana. Samoin valkosipulia saa olla reilummin kuin yksi kynsi. Ja grillivastuksen alla saa köllötellä vähän pidempään, niin jos nyt jo oli hyvää, niin sitten on aivan taivaallista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *